Home » grijzeroodstaart papegaai » grijzeroodstaart blog

grijzeroodstaart blog

Gepubliceerd op 1 februari 2021 om 16:50

grijzeroodstaart blog

Wist je dat: Er minimaal 3000 papegaaien in een opvang centra zitten omdat mensen:

  1. Geen raad weten met een schreeuwende papegaai.
  2. Een bange of gemene papegaai hebben aangeschaft die bijt.
  3. Hun papegaai door onkunde hebben verpest.
  4. Wakker liggen van boze buren door een papegaai die niet te stoppen is.
  5. Door handel en doorverkoop omdat een papegaai onder andere door onkunde, onhandelbaar is gemaakt en hierdoor minimaal 10 verschillende eigenaren heeft gehad.
  6. Omdat eigenaren niet hebben nagedacht over hun toekomst en in eens geen tijd meer hebben voor hun papegaai.
  7. Omdat een papegaai in beslag is genomen omdat er door frustratie, extreme dierenmishandeling is ontstaan.
    Dit is super zielig!!! 

De Papegaai valt onder werelds moeilijkste huisdieren. Dit komt door de intellect van de vogel en de onbegrip en onkunde van de mens.

Een papegaai is moeilijker dan een verwende peuter. Want een papegaai is een vlucht en een groepsdier en begint te schreeuwen of te bijten als hij bang, onopgevoed, onhandelbaar of zelfs psychologisch ziek of getraumatiseerd is gemaakt door onbegrip en onkunde van de mens. Daarnaast is de papegaai nog een vrij wild dier wat dus wil zeggen, dat hij een zeer hoge vlucht en communicatie instinkt heeft.

Hierdoor gaat hij dus vaak zoekend roepen naar soortgenoten of vluchten. 

Dat roepen ervaren wij als schreeuwen en dat kan bij onkunde uit de hand lopen...

Om dit te stoppen moet je allereerst de papegaai goed zien te begrijpen en het vertrouwen van de vogel winnen zodat de vogel jou gaat zien als onderdeel van zijn overlevingsteam of kolonie. 

Deze leed, ellende, pijn en verdriet kan jij allemaal voorkomen door een papegaaien cursus te doen!!!

Mijn Grijze roodstaart papegaaien.

Hem jij een grijze roodstaart om liefde te geven of om maar beter van af te blijven? Voor echte dierenliefhebbers.

Onze grijze roodstaartjes zijn zo lief en willen graag onder de mensen zijn. 
We kunnen er veel mee en ze doen bijna alles wat wij zeggen. Cool he`? 

Er zijn zo veel verhalen bekent over mensen die een grijze roodstaart in huis houden waar ze helemaal niks mee kunnen... Herken jij dit?
Dit is de reden waarom zo veel papegaaien in een opvang terecht komen. Je kunt er niks mee en hij bijt en schreeuwt alleen maar en je hebt er alleen maar een hoop werk en ellende van. Nou komt de vraag hoe kunnen mensen dit veranderen of hoe zou jij dit kunnen veranderen. Hier is het goede nieuws.

Doel: Waarom heb jij een grijze roodstaart aangeschaft of waarom ga jij er één aanschaffen? Wat wil jij met je grijze roodstaart bereiken? Moet hij op kunnen stappen? Moet hij te trainen zijn? Of wil jij graag met hem naar de winkel kunnen? 

Moet hij kunnen praten of zelfs wat minder praten?

Deze doelen kunnen gehaald worden als je weet wat je nodig hebt.

Wat heb ik nodig? JE bent een grote waarom nodig om je prioriteiten met je papegaai vast te kunnen stellen, Je bent de juiste kennis en vaardigheden zodat je weet hoe een grijze roodstaart papegaaien getraind kan worden en een gesocialiseerde grijze roodstaart die jou vertrouwd nodig zodat jij je doel fatsoenlijk kan uitvoeren. Ja inderdaad een gesocialiseerde grijze roodstaart papegaai... Hoe krijg je die als je die nog niet hebt?

Je kunt een gesocialiseerde grijze roodstaart papegaai kopen maar als jij al een grijze roodstaart hebt bekijk dan hier hoe jij je papegaai dan goed socialiseert.

 

 

 

Poepen waar hij wil of waar jij het wil?

Lekker je bankstel, nette kleding, tafel of andere meubels bedekt met witbruine galei om de kwartier lekker fris... Hoe maak ik mijn vogel nou zindelijk?

Kan ik mijn vogel leren hoe hij netjes zijn behoefte doet op het toilet of in of op de kooi? JA dat kan... Hoe dan? Dat kan door je papegaai te motiveren met wat hij leuk vindt als hij netjes zijn behoefte heeft gedaan. Je kunt aan de houding van de papegaai zien als hij graag uit de kooi wil. Meestal zeggen we dan "eerst poepen" Hij moet dan eerst zijn poepje hebben gedaan voordat hij mee mag.
Dat doet hij ook want anders gaat hij gewoon niet mee. 

Risico: Hij kan ook (eerst poepen) na praten... Dus als je dit niet wil, kun je het non-verbaal door te wijzen naar zijn staart proberen. 

Ook hierbij is geduld een schone zaak. De meeste papegaaien poepen elke 15 minuten dit komt omdat ze een andere spijtvertering hebben en daarom ook eigenlijk de hele dag moeten eten om zich warm te houden. In de natuur besteden grijze roodstaarten 80% van hun tijd, in het zoeken van voedsel. Dit is gelijk hun conditie training, verrijking, voeding en socialisatie van andere soortgenoten.  Dit hebben wij natuurlijk niet in huis dus moeten we dit proberen na te bootsen met andere manieren om ze continu bezig te houden. Hier hoort training in zindelijkheid dus bij... hoezo dan? Nou trainen is wat een papegaai nodig heeft als een onderdeel van zijn aandacht en het scheppen van een relatie en vertrouwen zodat hij naar jou gaat luisteren. 

Zoals je misschien leest, alles hangt met elkaar samen. 

Het socialiseren, africhten, trainen en het opvoeden is allemaal even belangrijk bij jouw grijze roodstaart papegaai.

Bekijk hier voor meer info over het trainen.

 

 

 

Grote vriendschap tussen jou en de papegaai.

Wat zie jij als jij hierboven naar deze afbeelding kijkt? Hoe gaaf is het als dit jouw grijze roodstaart papegaai was geweest. Dit zijn toch echt de mooie momenten?

Verlang jij hiernaar. Zorg er dan voor dat dit niet langer een droom voor jou blijft.

Er zijn ook prachtige vriendschappen bekent tussen mens en papegaai. Het is bijna zoals het in een film wordt gespeeld een maatje voor het leven. In de werkelijkheid is dit bij de mensen die weinig verstand hebben van de grijze roodstaart papegaai echter niet zo. Deze vriendschap kan alleen werkelijkheid worden als mensen de kennis en vaardigheden hebben om een papegaai af te richten, te socialiseren, te trainen en goed op te kunnen voeden.

Als jij de kennis en vaardigheden bezit, zou deze vriendschap tussen jou en de grijze roodstaart werkelijkheid worden.

Eigenschappen die jij moet opbrengen of bezitten om bevriend te kunnen worden met een grijze roodstaart papegaai of andere papegaai of parkiet soorten.

Geduld, betrouwbaarheid, leergierigheid, onderzoekend, rust, oplettendheid, focus en je houdt van dieren in het speciaal van je vogel. 

START vandaag met het bouwen aan een vriendschap tussen jou en een grijze roodstaart papegaai. 

Ontdek het grijs gebied.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.