Home » dwergpapegaai/agapornis » Dwergpapegaaiblog

Dwergpapegaaiblog

Gepubliceerd op 7 februari 2021 om 15:39

Dwergpapegaai blog

 

"Meer dan genoeg inspiratie om uw tamme vogel 100 jaar lang te kunnen amuseren ....."

Er worden verschillende soorten agaporniden gehouden.
Rosecollies`s zonder washuid om de ook en de gevoeligste soort.

Fischeri`s, personata`s met washuid om de oog. (wit randje om oog)

Negerisen die het minst makkelijk tam te maken zijn.
Zo zijn er wel meer soorten maar dit zijn de meest gehouden soorten in Nederland. De agapornis is een kleine papegaaisoort met in verhouding lange vleugels. Wilde agaporniden zijn bijna niet tam te krijgen terwijl wanneer je ze jong vanaf 7 of 8 weken goed opgevoed en gesocialiseerd, dat je er een echte liefdevolle en tamme vriendje aan hebt. Het is beter voor de vogel en voor jouw gezondheid om ze buiten in een volière te houden. Rosecollie`s is het meest geschikte soort om als gezelschapsdier te houden. 

Uw deelname is 100% Risico Vrij!  Alle in de lessen besproken trainingen + materialen zijn jarenlang getest in binnen en buitenland. Door o.a. samenwerking met bevoegde vogelarts dr. Marvan bevat de papegaaienschool zeer waardevolle kennis, waarmee u zelfs hoge medische kosten voorkomt. 

dr Oran Marvandierenkliniek Het Zicht

Ik verleen graag mijn medewerking aan dit mooie project vanuit onze gedeelde liefde voor papegaaien en parkieten...

BEGIN vandaag - dan is dit wat je krijgt:

LEVENSLANG toegang VERNIEUWDE Online Papegaaienschool + updates.

 • LEVENSLANG toegang tot het VIP Forum
 • GRATIS 50 min. 1 op 1 Skype coaching m.b.t. jouw vogel

Kom NU in actie tegen dierenleed door je dwergpapegaai een begripvol huisje te bieden en krijg:

GRATIS Papegaaien Welzijn Wijzer ( 200 + pagina's) + DVD thuisgestuurd!
GRATIS Vogel Voedingsrapport ( hapklare antwoorden op lastige etensvragen!

 

 

Online dwergpapegaaien cursus doen.

Copyrights Papegaaien School - Bird super 1984 - 2021 Noorderhoofd 48 3311RD Dordrecht kvk: 66447747 TEL: +31840030930

 

 

 

 Wat als jij jouw dwergpapegaai eenvoudig
3 vaardigheden kon aanleren?

Elke tamme vogel die niet is afgericht, zal als huisdier ontsporen...

 

 

 • Vaardigheid 1

  Kom hier! Je vogel luistert en komt direct naar je toe, ongeacht waar jullie je bevinden.

 • Vaardigheid 2

  Blijf waar je bent! Je vogel luistert en komt niet achter je aan, ook niet als je de kamer uit loopt.

 • Vaardigheid 3

  Blijf bij mij! Je vogel luistert en gaat er niet vandoor, ook niet wanneer je met hem buiten loopt of in de supermarkt.

  Dit is wat je o.a. kunt verwachten in de Online Papegaaienschool

   

   

    
  • 1 - Dit is wat je gemakkelijk zult bereiken…

   Je weet straks hoe je door eenvoudige slimme technieken vervelende gedragingen, zoals bijten, schreeuwen en wegvliegen bij je papegaai en/of parkiet kunt stoppen.

  • 2 - Dit is wat je gemakkelijk zult bereiken…

   Je ontdekt hoe je de lichaamstaal van je papegaai & parkiet moet interpreteren en hoe je daar vervolgens wel en juist niet op moet reageren.

  • 3 - Dit is wat je gemakkelijk zult bereiken…

   Je ziet o.a. hoe gemakkelijk het is om je papegaai of parkiet zindelijk te maken op een verantwoorde effectieve manier.

  • 4 - Dit is wat je gemakkelijk zult bereiken…

   Door samenwerking met onze officieel erkende vogelarts ontdek je tips en trucs die dure medische ingrepen bij je papegaai of parkiet zullen voorkomen.

  • 5 - Dit is wat je gemakkelijk zult bereiken…

   Door de heldere stapsgewijze uitleg via video en werkboek, ontdek je o.a. hoe je zelf ook complexere gedragstraining kunt toepassen. Het doen van activiteiten, spelletjes en laten uitvoeren van door jou gewenste handelingen wordt mogelijk en zal zelfs je vrienden verstelt doen staan. Viraal YouTube filmpjes maak je voortaan zelf! Wist je dat: Jij het bedoelde resultaat zelfs in een paar dagen kan bereiken afhankelijk van de situatie, jij en de dwergpapegaai?

 

 

JA! Ik begrijp dat ik mijn dwergpapegaai eerst moet leren begrijpen, voordat ik hem goed kan trainen en kan (her)opvoeden in een paar dagen. Dat is mogelijk als jij hier op klikt en jij er je voordeel mee doet.

Copyrights Papegaaien School - Bird super 1984 - 2021 Noorderhoofd 48 3311RD Dordrecht kvk: 66447747 TEL: +31840030930

 

 


 

 

 

verzorging agapornis dwergpapegaai

Agaponiden zijn goede vogels om mee te beginnen om ervaring op te doen met papegaaiachtigen. Als ze wild zijn, heb je er als gezelschapsdier weinig aan tam maken is niet onmogelijk maar wel zelfs met veel geduld, een uitdaging. Je zou nog met ze kunnen kweken om een nestje met jongen te krijgen. Maar vanaf 8 weken oud kun je agaponiden goed tam maken en trainen. Ze zijn net als alle vogels van nature niet tam. Dus werk aan de winkel om ze rustig aan je te laten wennen. Soms kun je ze ook al tam en gesocialiseerd aanschaffen. Maar het vereist wel kennis om ervoor te zorgen dat jij wel de juiste vogel in huis haalt. Geen miskoop doet door een zieke vogel te kopen of toch later spijt te krijgen van je aanschaf door gedragsproblematiek. 

 

 

inhoudsopgave

inhoudsopgave 1

Algemeen: 1

Huisvesting: 2

Voeding 3

Kweken 5

Opvoeding 6

Training 8

 

Algemeen:

Er worden verschillende soorten agaporniden gehouden.
Rosecollies`s zonder washuid om de ook en de gevoeligste soort.

Fischeri`s, personata`s met washuid om de oog. (wit randje om oog)

Negerisen die het minst makkelijk tam te maken zijn.
Zo zijn er wel meer soorten maar dit zijn de meest gehouden soorten in Nederland. De agapornis is een kleine papegaaisoort met in verhouding lange vleugels. Wilde agaporniden zijn bijna niet tam te krijgen terwijl wanneer je ze jong vanaf 7 of 8 weken goed opgevoed en gesocialiseerd, dat je er een echte liefdevolle en tamme vriendje aan hebt. Het is beter voor de vogel en voor jouw gezondheid om ze buiten in een volière te houden. Rosecollie`s is het meest geschikte soort om als gezelschapsdier te houden. 

Huisvesting: 

Aan het begin of in de winter is het beter om de agaporniden eerst in huis aan je te laten wennen in een rustige omgeving.
Een degelijke kooi (GEEN kanarie kooitje) is voor aan het begin al voldoende. Je kunt kiezen voor gemaakte speeltjes of natuurlijk knaagsel: stokjes, bladeren of vruchten uit de natuur wel even informeren wat goed is en wat giftig is voor de vogel.
Je kunt dus genoeg speelgoed zelf maken maar laat je wel goed informeren en krijg geen spijt. Degelijke voorbakken vallen prima aan te schaffen bij de dierenspeciaalzaak. Bij kweekplannen is een nestblok en een soortgenoot maatje een goed idee voor het geval dat jij minder tijd hebt door werk of studie. 

Later is het voor de gezondheid en het welzijn van jou en het dier beter om in het voorjaar en in de zomer een plekje buiten te creëren voor de agaporniden. Omdat ze veel geluid en gevaarlijk stoffen kunnen produceren. Schaf nou geen vogels aan in huis als je astma of iets anders met de longen hebt of je allergisch bent voor stof of mijt.
Bedenk in welke situatie je leeft en overleg eventueel met de buren of het oké is.

Dit bespaard al een hoop ellende.

 

 

 

Voeding

Basisvoeding is net als bij de grotere papegaaien, zaad en pellets voor basis voedingstoffen die nodig zijn.
Je kunt gewoon agapornis zaad en pellets voor grote parkieten of agaporniden aanschaffen welke soort merk voeding ligt aan jouw situatie en budget. Eivoer of gewoon een half gekookt eitje met schil is ook zeer raadzaam en hier zijn ze dol op. sepiaschelp is ook goed.
Wat appel wordt ook zeer gewaardeerd als ze eraan gewend zijn. 

Peer kan ook en soms is een banaan of wat druiven ook goed.
Groenvoer kun je gewoon plukken uit de tuin door de agaporniszaad gewoon in de tuin te laten opkomen als planten.
Deze planten kunnen behalve de wortels en het zand, geheel gevoerd worden aan de agaporniden vooral de zaad of bloem gedeelte zijn ze gek op. Kiezelstenen en knaagblokken zijn onmisbaar omdat het de snavel kort houdt en je geen dierenarts kosten hoeft te betalen als dit uit de hand loopt.
Geen Citrus of steenvruchten zijn giftig of heeft negatief effect op gedrag. 

Elke dag schoon water verstrekken wil jij ook! Maak de bakjes zo schoon dat zelfs jij ervan durft te eten.
Dit voorkomt onnodige dierenarts kosten...

 

 

 

Kweken

Als een agapornis wild is en je hebt een aanschaf vergissing gemaakt, kun je altijd nog met ze kweken. Je doet gewoon een geschikte nestkast in de kooi een je geeft ze een lekker bedje aan nestmateriaal. Gewoon oude kranten in de kooi leggen wat ze zelf kunnen snipperen. Dit is gezonde verrijking en bijna gratis. Kranten zijn ook handig gewoon als poepbodem wat je elke week kan oprollen en weg kan gooien. Kranten zijn NIET schadelijk tenzij jij de scherpe nietjes niet hebt verwijderd.
Geef ze tijdens het broeden en kuikens opvoeden 3 eetlepels ei(voer) per paar. 1 el pellets, 1 el eivoer en 1 el zaad in huis en buiten overal twee scheppen van.  Ze verbruiken dan veel energie en zijn dus veel proteïnen en calorieën nodig. Doe waar jij je goed en gerust bij voelt is het allerbelangrijkste. Tijdens het broeden houden ze van rust en bij een grote ruime voliere wat soortgenoten die de boel bewaken.
Dit kan ook met tamme agaporniden maar is niet erg raadzaam omdat de focus van de vogel meer op aandacht bij de mens ligt dan bij het broeden. Maar ook hier is elke agapornis en karakter weer verschillend.

Je kunt ook per ongeluk een bastaard agapornis aantreffen. Oeps! Hierbij is kweken helaas niet mogelijk. Bastaards vrouwtjes leggen onbevruchte eieren en de bastaard mannetjes kunnen geen vrouwtjes bevruchten. Wat is een bastaard agapornis? Dat is bijvoorbeeld een kruising agapornis Fischeri X Rosecollie of wat anders.
Een bastaard herken je aan de onvolledige washuid om de oog of de verenkleed.

Bastaard: Fischeri onvolledige washuid om de ogen X Rosecollie verenkleed van de Rosecollie.

 

 

 

Opvoeding

Een agapornis is een papegaaisoort en dus ook intellectueel onder de vogels. Ze kunnen dus leren praten en zingen. Dit betekend ook dat jij ze gewoon kan leren dat iets niet mag… Bij bijten, é dat mag niet! Of zachtjes het koppie beetpakken. Bij overdreven knagen aan meubels er vanaf pakken of in de kooi zetten. Bij schreeuwen om uit de kooi te kunnen gewoon negeren. Bij plukken kun je anti pluk vlokken geven. Trainen is hierbij ook gewoon van toepassing zie video op cursus papegaai Dit kan jij ook gewoon toepassen op jouw agapornis als je het maar even weet hoe het moet.
Ook moet een agapornis leren met alle soorten mensen en dieren om te gaan waar hij/zij mee te maken gaat krijgen. Wil jij je agapornis veel knuffelen dan zou jij dit ook vaak met hem of haar moeten doen.
Ook freeflight is gewoon mogelijk bij agaporniden als jij maar een goede band met ze hebt. Dit is wel een risico want het blijft een klein en makkelijk prooi diertje onder de roofvogels. Wegvliegen is altijd mogelijk als ze niet tam genoeg zijn. Dit kun je merken aan het gedrag bij af en toe voor jou wegvliegen of nerveus kijken of doen is het beter van niet. Als een dwergpapegaai continu achter jou aan zit in huis en steeds aan jou blijft hangen en plakken, dan is ze klaar om een keer los naar buiten te gaan. Doe ook dit op gevoel! Niet doen als dit niet oké voelt. Het blijven dieren met instinct.

 

 

 

 

Nooit meer een bijtende dwergpapegaai? 
Nooit meer een papegaai die uitbundig schreeuwt? Vindt jij een kale papegaai lelijk? Wil jij leuke trucs kunnen met jouw dwergpapegaai of agapornis?
Zie jij het wel zitten om een aaibaar, liefdevol en een sociale dwergpapegaai in huis te houden?

Omdat jouw agapornis liefdevol, sociaal, getraind en afgericht ook coronaproof kan.


1. Levenslang toegang hebben op de training en niks kwijt raken aan brandstof(milieubewust).
Of dat jij of je vogel Corona oploopt want COVID-19 is ook besmettelijk voor dieren.
2. 100% risicovrij, en garantie in een veilige omgeving.
3.  Met een welzijnswijzer en gratis voeder tips uit de natuur.
4. Als je wil voorkomen dat jij een papegaai
in huis haalt die bijt, schreeuwt en plukt. Hoe je dit gedrag snel
afleert.
5. Als je graag wil voorkomen dat jouw papegaai of
parkiet dood gaat aan verdriet, verveling of aan ziektes.
6. Met eindeloos train plezier want er worden veel updates met belangrijke tips geplaatst.
7. Veel goedkoper je dwergpapegaai liefdevol, tam, afgericht en getraind.

Ik wil een lieve, getrainde en goed afgerichte agapornis dwergpapegaai in korte tijd.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.